Begeleiding via het Meedoen-Fonds

Bent u geïnteresseerd in extra begeleiding maar heeft u de middelen niet om dit te bekostigen? In samenwerking met het Meedoen-fonds bieden wij een oplossing. Als u woonachtig bent in de gemeente Midden-Groningen kunt u kijken of u in aanmerking komt om aanspraak te maken op het Meedoen-fonds. De eisen hiervoor worden uitgelicht in de onderstaande tabel. Via de deze link kunt u terecht bij het Meedoen-fonds.

Het Meedoen Fonds Midden-Groningen is er voor:

  • gezinnen met een inkomen tot netto 125% van de bijstandsnorm;
  • mensen die zijn toegelaten tot de Wet schuldsanering natuurlijk persoon.

Heeft u vragen over uw situatie? Neem dan contact op met vragen@meedoenmiddengroningen.nl.

Op de site van het Meedoen-fonds is er een normtabel beschikbaar waar duidelijk wordt beschreven wat de eisen zijn.

Via het Meedoen-fonds worden onze diensten aangeboden op verschillende manieren.

Bijlessen

U kunt kiezen voor losse bijlessen van een uur, waarbij de tijd in samenwerking met een begeleider wordt besteedt aan de lesstof waar knelpunten liggen. Omdat wij uit ervaring hebben gemerkt dat leerlingen met de behoefte aan extra begeleiding meer vooruitgang boeken als zij een traject van meerdere bijlessen aangaan met onze begeleiders, bieden wij ook bijlessen in pakketten van een maand aan. In deze pakketten gaan we uit van een situatie met 1 keer in de week 1 bijles van 1 uur, dit betekent dat u 4 bijlessen zult ontvangen. Voor meer informatie over bijlessen, neemt u een kijkje op onze pagina ‘bijlessen’.

Na het indienen van uw bestelling zullen wij contact opnemen met u om informatie in te winnen over de situatie. Aan de hand van deze informatie zullen we u in contact brengen met een van onze bijlesdocenten. In overleg met de bijlesdocent zullen verdere afspraken worden gemaakt over de aanpak, tijd en plaats. De bijlessen vinden voornamelijk plaats aan huis, maar in overleg is er vaak veel mogelijk.

 

Huiswerkbegeleiding

Naast bijlessen bieden wij ook huiswerkbegeleiding aan. Waar bijlessen meer vakspecifiek zijn, is huiswerkbegeleiding gericht op het verbeteren van de gehele leerprestatie. Dit proberen we te realiseren aan de hand van verschillende leermethoden en aandacht voor het plannen. Ook voor huiswerkbegeleiding bieden wij de mogelijkheid om dit via het Meedoen-fonds af te nemen. Deze dienst wordt per maand afgenomen en dit houdt in dat een leerling gedurende 1 maand, 2 dagen in de week 3 uren per dag begeleiding zal ontvangen. De ervaring leert ons dat leerlingen een grotere vooruitgang doormaken als de begeleiding meerdere maanden duurt.

Na het indienen van uw bestelling zullen wij contact met u opnemen om meer informatie te krijgen over de situatie van de leerling. Samen zullen we een plan van aanpak voor de begeleiding opstellen zodat de begeleiders weten waar ze op moeten letten tijdens de begeleiding.

Onze huiswerkbegeleiding vindt plaats in de Kern, meer informatie over de huiswerkbegeleiding is te vinden op onze pagina ‘huiswerkbegeleiding‘.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? Of heeft u voorafgaand aan uw bestelling behoefte aan een intakegesprek om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie? Neem dan contact met ons op via het onderstaande inschrijfformulier!

Contact

Amalia van Solmslaan 4
9602 GM Hoogezand
Tel: 06 15 06 24 55 info@huiswerkbegeleidinghoogezand.nl KVK: 88607291

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op!