Examentraining

Hoe werkt een examentraining?

Met meer vertrouwen de examens ingaan? Misschien is onze examentraining dan iets voor jou! De examentraining wordt afgestemd op de wensen van de leerling. Zo kan de examentraining zowel tijdens de huiswerkbegeleiding plaatsvinden als in de vorm van een bijles. Zo voldoen wij aan uw specifieke wensen.

Van tevoren wordt er in overleg met de leerling en ouders overlegd over wat de behoeften zijn voor de begeleiding. Vervolgens wordt er met een gestructureerde begeleiding geoefend met examenopgaven. Zo raakt een leerling gewend aan de manier van vraagstelling op een examen. Iets wat vaker wordt overgeslagen in de voorbereiding voor de examens is het maken van een examen op tijd. Ook hiervoor wordt tijd vrijgemaakt bij de examentraining. Zo raakt een leerling op elk vlak vertrouwd met het maken van examens. Hierbij wordt uitleg gegeven over onderwerpen die hij of zij minder goed beheerst. Algemene tips en handigheidjes voor verschillende vakken worden aangekaart door de begeleider zodat een leerling uiteindelijk voldoende toegerust is om met alle vertrouwen examen te doen.

 

Voor de examentraining wordt over het algemeen een planning gemaakt samen met de leerling zodat elk examenvak meerdere keren voorbijkomt. De focus wordt gelegd op de vakken waar de leerling de meeste moeite mee heeft. Wanneer er belang is bij examentraining voor een enkel vak zal de examentraining anders vormgegeven worden. Op basis van de aanvraag wordt een planning gemaakt en de begeleiding verzorgd.

 

Wil jij weten of examentraining iets is voor jou? Bekijk de checklist!

Benieuwd naar onze prijzen? Bekijk onze tarieven.

Contact

Amalia van Solmslaan 4
9602 GM Hoogezand
Tel: 06 15 06 24 55 info@huiswerkbegeleidinghoogezand.nl KVK: 88607291

Zo snel mogelijk beginnen met examentraining? Neem contact met ons op!