Jongerenwerk op bezoek bij Huiswerkbegeleding Hoogezand

Jongerenwerk verzorgt leerzame avond bij Huiswerkbegeleiding Hoogezand

Samen met Marit Smit (jongerenwerkster bij Amovement) heeft Huiswerkbegeleiding Hoogezand een eerste leerzame avond voor haar begeleiders georganiseerd. Marit kwam samen met haar stagiaire Lotte vertellen over het beroep jongerenwerkster. ‘Bij het jongerenwerk kun je terecht voor informatie en advies over alles wat je als jongere bezig houdt. Wij gaan er vanuit dat alle jongeren een (verborgen) kracht of talent hebben.’ Aldus Marit.

 

Wat hebben we gedaan?

 

Als bijlesdocent of huiswerkbegeleider zien we veel verschillende leerlingen, ieder met een unieke belevingswereld. Aan ons de vraag tot hoever onze rol in verschillende lastige situaties zou kunnen gaan. Daarom werden er verschillende casussen voorgelegd aan de begeleiders, die in groepjes werden besproken. Hier zijn veel mooie idee├źn uit voortgekomen, waarbij de handelswijze per individu erg kon verschillen.

 

Is er ook iets geleerd?

 

Er was een goede onderlinge aanvulling tussen de begeleiders. Dit wees uit dat samenwerking, in de vorm van het aangaan van de dialoog, vaak een hele goede oplossing kan zijn. We staan er niet alleen voor! De jongerenwerkers zijn er binnen de gemeente voor de jeugd, ook voor situaties waar wij niet voor gekwalificeerd zijn. Daarom is het voor ons belangrijk om onderling goed contact te onderhouden!