KOMonderwijs en Huiswerkbegeleiding Hoogezand: Samen voor kansengelijkheid in het onderwijs!

Om de stijgende kansenongelijkheid onder scholieren tegen te gaan hebben KOMonderwijs en Huiswerkbegeleiding Hoogezand de handen ineengeslagen. Na een lang traject van het opzetten van een subsidieaanvraag hebben ze goed nieuws binnen. De subsidie is toegekend! Gezamenlijk gaan de partijen twee klasjes opzetten waarin scholieren worden begeleid. De begeleiding zal verzorgd worden in de bibliotheek in Hoogezand.

Dat er extra begeleiding nodig is, is duidelijk. Er wordt tegenwoordig erg veel gevraagd van scholieren, vanaf jonge leeftijd al. Mede hierdoor is een nieuwe sector rondom het onderwijs ontstaan. Door de hoge kosten die gepaard gaan met extra begeleiding, kunnen veel ouders dit niet bekostigen voor hun kind. De stijgende kansenongelijkheid die hieruit ontstaat is steeds vaker merkbaar. Dat vinden initiatiefnemers Gerrit Jan Dokter (KOMOnderwijs) en Romano Liu (Huiswerkbegeleiding Hoogezand) niet eerlijk. ‘Daarom hebben we gezamenlijk aan de bel getrokken: Dat moet anders!’

Gerrit Jan zegt dat hij er blij mee is dat de gemeente Midden-Groningen er positief in staat. ‘Door het verstrekken van deze subsidie laten ze hun welwillendheid zien om de jeugd een boost te geven.’ Met de hulp van de gemeente kunnen steeds meer hulpbehoevende scholieren de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. ‘We zijn er nog lang niet, maar dit is een mooie stap in de goeie richting.’ Zegt Romano.

 

Beide partijen zijn actief in het verlenen van extra begeleiding aan scholieren. De vraag naar extra begeleiding is erg hoog, dus er is nog een groot gat te vullen. Mede door samen te werken hopen de organisaties goede begeleiding te kunnen geven aan iedereen die het nodig heeft, op een eerlijke manier.