Woordtalenten 2021 Groot Succes

Vrijdag 12 november 2021 vond de vierde editie van Woordtalenten plaats in Hotel Faber. Hét proza & poëzie evenement van Midden-Groningen was een groot succes. Huiswerkbegeleiding Hoogezand mocht aanwezig zijn als sponsor van deze inspirerende avond. Ook culturele ontwikkeling wordt namelijk als belangrijk gezien bij het huiswerkinstituut. Hierin is geschreven kunst een van de vele mogelijkheden. Huiswerkbegeleiding Hoogezand is dan ook blij om een bijdrage geleverd te mogen hebben aan deze avond.

Een goed gevulde avond

De avond was rijkelijk gevuld met geschreven kunst van zowel de jongere als de oudere generatie. Met bijdragen van onder andere Henk Puister, Marion Spronk, Joyce Bodewes en Ina de Raad werden de aanwezigen geprikkeld met mooie woorden. Iedere deelnemer kreeg vijf minuten de tijd om iets voor te dragen. Met een presentatie verzorgd door Eltje Doddema en muziek van Krzysztof Groen was de avond helemaal compleet. Organisator Gerard Rozeboom gaf met deze mooie avond podium aan schrijvers uit de gemeente.

Sponsor, dichter en liefhebber

Ook eigenaar Romano Liu mocht een aantal van zijn eigen gedichten voordragen. Uit de dichtbundel ‘Wensen uit het hart’, samengesteld door Gerard Rozeboom, droeg hij ‘Hebben is nog geen houden van’ voor. Gevolgd door wat van zijn eerdere werk. In het bijzonder ‘Rekenmachine’, een gedicht wat toepasselijk is voor de werkzaamheden van Huiswerkbegeleiding Hoogezand. Dichten is voor Romano een vorm van persoonlijke ontwikkeling: ‘Doordat je je emoties er zo in kwijt kan groei je automatisch als persoon, maar uiteindelijk hoop je dat anderen herkenning vinden in je gedichten. Met een beetje humor hoop ik bij te dragen aan het geluk van anderen.’ De andere gedichten die zijn voorgedragen zijn terug te vinden op Facebook.

Gemist, of had je graag meegedaan?

Ben jij fan van poëzie, als schrijver of als liefhebber, neem dan vooral contact op met Gerard Rozeboom! Wie weet draag jij tijdens de volgende editie van Woordtalenten wel wat voor.